Friday, March 12, 2010

Kalau dah budak-budak tu, Budak-budaklah juga.

Aku nak tergelak bila aku baca komen atau respons yang dihantar oleh anonymus kepada post-post aku dalam blog ni. Kebanyakan daripada mereka hanya tahu mencarut, memaki atau menyumpah2 apa yang aku tulis. Basically, aku tak ambil pot pun apa yang diorang cakap ni. Cuma aku hairan lah, kenapa orang yang berpendidikan tinggi macam segelintir daripada mereka ini mempunyai mentaliti seperti budak tujuh tahun? Kadangkala, hal yang pada asalnya hanyalah hal yang kecil dan boleh diselesaikan secara aman, bertukar menjadi besar.

Satu lagi, apa yang aku tulis dalam blog ni, hanyalah pandangan aku dan pendapat peribadi aku. Aku juga terkejut kerana segelintir daripada mereka ini yang kononnya berpendidikan tinggi, hanya tahu menyumpah-nyumpah dan memaki apa yang aku tulis. Bukanlah aku katakan yang apa yang aku tulis ni perfect, tapi, kalau anda semua ni ada pendapat yang lebih baik atau bernas, respon lah dengan cara seperti manusia dewasa, bukan budak-budak. Entahla, aku sendiri pun tak faham dengan sikap mereka ini.

Come on lah, korang semua dah besar, dah matang, ada di antara anda juga yang dah nak jadi suami orang atau bapak orang dah pun, kalau macam ni lah sikap korang semua, macam mana? Aku nak cakap lebih-lebih pun, takut nanti ada di antara anda yang amat-amatlah cetek pemikirannya cepat melenting, kononnya post aku ini ditujukan hanya untuk anda. So, tuhan dah bagi akal fikiran, guna. Bak kata Nabil, "Lu pikirlah sendiri".

P/S : At least, blog aku popular la juga kan~

6 comments:

 1. Haha. tu ar. cane bole masok U klo perangai camtu XD

  ReplyDelete
 2. tu ar...kalau ko tgk post2 aku..ade ke perkataan macam tu yang aku tulis..aku rase..takde...tulah beza di antara aku dan mereka....~~

  ReplyDelete
 3. klu ak jd ko..ak xremove pape pon..hahaha~

  ReplyDelete
 4. tapi tak sedap la orang lain baca..komen2 camtu kan...heheheh

  ReplyDelete
 5. nth ayil... jgn la remove.. ak baru nak tngok komen cemane..,. =P

  ReplyDelete